Lykke..


Lykke

er en av de få tingene du lettest finner

når du slutter å lete

9 kommentarer

Happypain

06.sep.2011 kl.15:40

hmm.. kanskje du har rett i det. Nå fikk du virkelig tankene i gang. Takk for innlegget!

Stig

06.sep.2011 kl.15:50

Happypain: Kanskje.. ikke spør meg, jeg bare skrev det jeg.. Men det hørtes riktig ut når det datt inn i hue mitt :s

Ingen årsak :)

zenazuza

06.sep.2011 kl.16:04

eller så er det bare oppskrytt.

Stig

06.sep.2011 kl.17:59

zenazuza: Veit ikke.. sliter fortsatt med å finne ut av definisjonen :s

Kolbjørn

07.sep.2011 kl.01:19

du kan ikke finne lykke. vel, du kan gå ut i skauen å lukte på kvae, og høre på elva. men du kan ikke oppnå lykke. ikke som en bestrebelse. for når noe blir fullført. når et mål blir nådd er det bare tomhet, helt til du finner et nytt mål. så for en streber må den eneste lykken være å jobbe mot et tilsynelatende overkommelig mål som han likevel aldri når. osv. osv. eller så er det bare å gå ut og traske.

eller kaskje som Happy Dagger blogga en gang:

"lykken er å jobbe hardt

være sulten

og legge seg tidlig"

i såmåte var faktisk kommuniststaten vellykka. gå Mao!

Stig

07.sep.2011 kl.11:20

Kolbjørn: Hehe XD

Eller så KAN man "finne" lykke, bare man slutter å streve etter nye mål.. ved at man slutter å prøve å være noe, og bare ER. Og at man i tillegg er fornøyd med hva/hvem man er.. eller?

Husk: "tomhet" er buddhistenes beskrivelse av nirvana.. så nye mål og bestrevelser er kanskje det som gjør at vi overser og glemmer lykken som er?

Therese

07.sep.2011 kl.11:47

nå begynte jeg også å tenke ... hehe høres jo fornuftig ut :p

Kolbjørn

07.sep.2011 kl.22:14

ja, det gjelder vel å være fornøyd med tomheten når du oppnår'n da. trur det faller de fleste naturlig (eventuellt kulturlig) å få et behov for å fylle den tomheten, men hvis du bare kunne greid å akseptere tomheten ville den nok vise seg å være lykke, ja. tomhet finnes vel ikke, altså ikke som et vakum, men et tomt jeg (ego) som så kunne fylles av noe bedre enn jeget. her er vi jo litt uenige om hva vi skal kalle eller ikke kalle de kreftene og den tilstanden, men vi er vel (de flese av oss) enige om at det finnes bedre krefter enn våre egne her i universet. og det var det jeg mente med å høre på elva. at dissa bedre kreftene som ikke vi har så mye plass til, fordi vi sjøl tar opp den plassen, finnes i elva, i trærne, osv...

Tonje

08.sep.2011 kl.02:22

Lykken er sjelden en konstant ting eller et konstant begrep, både fordi man stadig etterstreber nye ting og fordi man forandrer seg som menneske og (forhåpentligvis) er reflekterte mennesker. Men jeg liker å tro at det går an å finne en viss lykke og ro i seg selv om man klarer å bli tilfreds med en del av hva man selv er... Men noe sier meg at det tar noen år for de aller fleste, om det nå er mulig.

Skriv en ny kommentar

Stig

Stig

25, Ringsaker

Jeg er en profet uten budskap Jeg er en idealist uten idealer Jeg er et lyn på avveie Et siv i vinden Et mikrosekund i tiden

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits